>>>Comunicant...

dijous, de juny 02, 2005

Vueve, a casa vuelve...

televisió/ ÀNGELS BARCELÓ TORNA A TV3 PER FER UN PROGRAMA INFORMATIU SETMANAL

La periodista catalana ha estat vinculada des del 1997 a la cadena privada de televisió. Ara, vuit anys més tard decideix tornar a TV3, la cadena on havia estat fins llavors. No torna per fer un informatiu, sinó per portar endavant un programa informatiu setmanal. Diu la periodista que després de 22 anys presentant informatius vol canviar d'estil. "El projecte encara s'està dissenyant, però no tindrà res a veure amb Informe Semanal. La ides és un programa amb un gran atractiu visual però sense perdre el rigor informatiu", segons diu la periodista.

Els resultats d'audiència de l'informatiu de les 20:30 que presentava no eren gaire bons. El mes de maig va aconseguir un 18,6% de share de pantalla, davant el 21,6% del Telediario-2 de Lorenzo Milà i el 25% de Matías Prats amb Antena 3 Noticias 2. Sembla que l'horari no beneficiava molt i començar mitja hora abans ha provocat aquests resultats que estan molt per sota de la mitjà mensual de la cadena de 23,6%.

El seu subtitut serà Juan Pedro Valentín, el director d'Informatius de la cadena. Tot i ser la que té més credibilitat pels espectadors i imposa més respecte sobretot per la seva independència, l'audiència no acompanya. Alguns rumors apunten que proximament podrien fer un gir estratègic cap al centredreta, perquè amb l'arribada de Canal 4 (l'actual Canal +) i els informatius de TVE de centre-esquerra, és millor repartir-se le pastís amb la dreta, que només acapara Antena 3. De moment, però, això són rumors i la cadena de Fuencarral nega que hi hagi un canvi brusc.

Caldria preguntar-se si es fa aquest canvi, la construcció de l'independència i la credibiltat que costa tants anys i tans esforços no és més que un maquillatge de share. El temps, com sempre, actuarà de gran jutge...


Vuelve, a casa vuelve... Posted by Hello