>>>Comunicant...

dimarts, de maig 17, 2005

Girar la truita

El Barça és el campió de Lliga. A 2 jornades del final, sense ajut dels arbitres ni punts obscurs. Ha estat el millor equip i el que realment mereixia guanyar. A més, la temporada del Barça pot ser la que tingui un percentatge de punts obtinguts més elevats, un bota d'or i un Ricardo Zamora. De mentre, el Madrid porta ja dos anys sense guanyar absolutament res.
Ara suposem que som del Madrid (i del PP), i que som periodistes (tot i que els que compleixen aquest patró més valdria anomenar-los treballadors/mercenaris de mitjans de comunicació). Ens sentim humiliats i malament perquè a més, el president del govern que va aconseguir els vots manipulant el 14-M bla, bla, bla... és del Barça. Què hem de fer per treure l'orgull espaÑol?
Només cal esperar que el cava faci el seu efecte i convertir un "Madrid, cabrón, saluda al campeón" dit per Eto'o, el pichichi, i ja tenim l'excusa perfecte. Passem de perdedors i derrotats a uns màrtirs i uns humiliats. Posem la maquinària en marxa i engegem l'espersor de merda, sense oblidar en cap moment que Zapatero és del Barça i aprofitem per treu-re algun vot (?) pel partit. Ho considerem un insult, ens fem els ofesos i així tothom s'oblida de la festa en la que es veia un equip unit i feliç, una cosa que d'altres pagarien amb diners. Ho resumim tot en això i si convè diem que alguns jugadors duien unes estalades i ens posem les mans al cap "Estan desmontant Espanya". Un cop es fa un embolic i crispem l'ambient ens rentem les mans. M'imagino que si Raúl o Beckham haguessin dit el mateix dirigint-se al Barça caldria riure'ls les gràcies. Però no, aquest ni és l'equip del poder... dels mitjans de comunicació.
Aquesta opció és ben humana. Hi ha part del col·lectiu racional (?) que quan veu que ha posat la pota i té l'orgull pels núvols espera que a qui ha ofès faci qualsevol cosa, per mínima que sigui, per girar la truita i fer sentir culpables als altres. Una manera de guanyar mentre la gent desperti...

3 Comments:

  • L'article em sembla realment boníssim. És molt interessant com aconsegueixes reflectir certes actuacions periodístiques que tots hem criticat alguna vegada. I l'ús de la ironia i el recurs de personificar-te (cosa difícil) en un periodista del Real Madrid i del PP és molt bo. Tot i així, suposo que també deu haver, per allà a la capital, algun periodista més sensat... no hauríem de generalitzar tampoc. Però,realment, un article boníssim.
    Trobo que és molt interessant. M'ha fet pensar, i m'ha fet riure. Felicitats

    By Blogger Laura, at 9:22 p. m.  

  • Molt bones!!!
    Estic completament d'acord amb l'article. El crit de l'Eto'o era el ke durant tota la nit la premsa madrilenya va esperar per desprestigiar el mèrit del títol barceloní. Van ésser capaços de desviar l'atenció cap a un altre cantó. L'endemà de la celebració, a Madrid, el Barça no era campió de lliga sinó que Eto'o era un desagraït i un traïdor a aquells que "lo trajeron a Europa"...d'acord.
    M'agradaria destacar una cosa més que em va indignar bastant. Al telenotícies de Televisió Espanyola (que en teoria és el canal dirigit pel govern però pel que sembla té reminiscències "pepeístes"...que déu ens agafi confessats!), el bon home dels esports (que no sé com es diu, ni ganes...digues-li bon home...digues-li manipulador subtil...) després de donar la notícia en la que es deia que l'Eto'o s'havia retractat, que s'havia disculpat, que rectificar és de savis, etc, etc, etc... va afegir, com qui no vol la cosa: "Y bien, un ejemplo muy distinto al del camerunés es el que dio el futbolista Ronaldo que viajó a Palestina y consiguió unir en paz a israelíes y palestinos..." ¬¬'... a veure... senyor presentador de notícies d'esports... cal realment humiliar l'Eto'o comparant-lo amb el "geni" Ronaldo? Cal tirar-li més merda a sobre després que el pobre s'hagi disculpat, després que TOT Espanya hagi vist que realment va ser un comentari eufòric i descontrolat que no anava amb cap mala llet? aix... i després ens diuen que no ens desencisem.... vaia exemples...

    By Anonymous Anònim, at 10:35 p. m.  

  • Venga, venga, venga...A ver, qué hubiesen dicho los medios de comunicación barcelonistas en caso contrario? Lo único que se consigue haciendo artículos de éste tipo es quedar en segundo plano, como si los barcelonistas tuvieramos que sentirnos siempre a expensas de lo que haga o deje de hacer el Real Madrid. De nada sirve quejarse, no vale ponernos en su lugar. Al fin y al cabo éso es lo que quieren, que reaccionemos hacia semejantes portadas. Encuentro que ha sido una estrategia muy buena de darle la vuelta a la tortilla, se sienten avergonzados de pensar que no es que el Madrid haya perdido la Liga, sino que el Barcelona la ha ganado y así demuestran que sienten miedo, no saben reconocerlo. Si Eto'o no se hubiese pronunciado (cosa que considero un hecho bastante degrandante para su carrera deportiva) ante el Camp Nou con su "Madrid, cabrón, saluda al Campeón", los medios de la España profunda hubiesen hecho hincapié en el nivel de alcohol en sangre que marcarían los controles de alcoholemia en todos los futbolistas de nuestro club, el merecido campeón de Liga.

    By Anonymous Anònim, at 12:47 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home