>>>Comunicant...

divendres, de maig 06, 2005

La importància dels fets

L'escrit que fa avui Juan José Millás a la contraportada del diari El Pais és molt bo. Sota el títol Qué bien, l'autor reflexiona sobre la importància dels fets en el periodisme i més concretament en la tornada del pont de maig que han celebrat algunes comunitats autònomes espanyoles.
L'autor fa una crítica a tots els periodistes per donar prioritat a les històries de les persones que estan en una retenció i no preocupar-se per els morts, la seva família i el què deixen enrere.
"En las últimas fiestas se mataron unas 40 personas (...) Pero la noticia de primera página fue lo que tuvimos que sufrir para darnos un chapuzón en la playa".
Crec que, enmig d'unes interessants dosis d'ironia, Millás ens proposa pensar i reflexionar sobre quines són les notícies importants. Parlant de les cues d'una família i un nen jugant a pilota mentre el trànsit no avança, no estem banalitzant les morts? No ho deixem en un segon pla, com diu Juan José Millás, per parlar d'una vessant humana... poc interessant? On és la notícia important? Estem cansats de saber que hi ha gent que mor a les carreteres, és tan habitual i comú que, com a periodistes, per no aborrir, hem de buscar altres focus d'atenció? Potser volem ignorar les morts i pintar el món perfecte i feliç en el que ens hem de submergir dia a dia com una espècie d'analgèsic per al sofriment? Al final per trobar l'ètica l'haurem de buscar al Google...

2 Comments:

  • A mi em va sorprendre molt l'article, perquè ni m'hi havia fixat en que és veritat, però dels morts se n'ha parlat ben poc, mentre que les dificultats per circular en cotxe s'han convertit, fins i tot, en debat polític.

    By Anonymous Anònim, at 9:29 a. m.  

  • La veritat és que jo també vaig llegir aquest article perquè me'l van recomanar, i també em va fer pensar. És bo que com a futurs professionals reflexionem sobre aquestes coses i ens adonem de com es frivolitza, cada cop més, la inforamció. Ara sembla molt més greu haver fet cua a la carretera que haver-hi mort. On anirem a parar?

    By Blogger Laura, at 11:16 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home