>>>Comunicant...

dimarts, d’abril 26, 2005

El Messenger, mitjà de (in)comunicació

Iniciar sesión. Aquest és un gest que fan cada dia moltes persones. Obrir el messenger, llegir el correu i establir una conversa amb persones ja conegudes que tenen una vinculació amb una adreça de correu electrònic a Hotmail - de Microsoft, és clar-.
Com parlàvem ahir sobre els blogs, els efectes que pot tenir sobre la societat - que centraríem en joves, sense fer discriminacions-, són encara desconeguts.
En el cantó dels temes positius, afavoreix la comunicació, ja que permet parlar amb gent a distància de manera instàntania. Es pot tenir relació amb persones només per aquests programes de missatgeria instàntania. Aquesta oportunitat de mantenir els lligams i no estar tan aïllat, són bons, és un bon aliat contra la solitud.
Per l'altra banda, les amistats sense el cara a cara treuen una falsa valentia de les persones. Dir les coses per escrit, com si fos una carta d'abans no sembla però una bona manera de dir les coses. Pot ser que ens serveixi per expressar més coses, qui sap, i treure'ns més sentiments, però cal donar la cara. Una declaració d'amor per el messeger? A algú li agradaria?
La relació amb la família, queda un cop més, danyada. Perquè parlar amb els de casa si davant de la pantalla i tens tots els teus amics?
A més, com se sap la comunicació no verbal transmet més informació que les paraules. Per tant, un simple text escrit en el que, si coneixem la persona, intentem posar-hi cara i ulls i una veu de la persona. Això dóna peu, a moltes mal interpretacions, explicacions mal donades... Tot un seguit de problemes i maldecaps que el cara a cara i una conversacio més fluïda i immediata solucionaria.

4 Comments:

  • Estic d'acord amb aixo ja que, per una banda, el messenger ajuda a comunicar-nos però, per una altra banda, fa que la comunicació es distorsioni o quedi danyada amb les persones que ens envolten.

    By Anonymous Anònim, at 9:48 p. m.  

  • Què fàcil és dir les coses a través del teclat oi? Quatre tecles... i deixes anar allò que mai t'haguessis atrevit a dir a la cara, com si no hagués passat res. Realment ell msn ha obert una nova forma de comunicació. Potser és veritat que ens acosta als altres i ens facilita expressar-nos. Però no ens oblidarem de com es mira una persona als ulls quan haguem de mantenir una conversa real? Així que per mi, el msn és una bona manera d'estar acompanyat en aquells moments en què no et queda més remei que quedar-te a casa. Perfecte, potser fins i tot t'ajuda a conèixer una persona, però entre tanta conversa virtual, no està malament fer un cafè com déu mana de tant en tant.

    By Anonymous Anònim, at 9:52 p. m.  

  • Personalment trobo el messenger molt útil, primer perquè tinc amics que estan lluny, segon, perquè m'encanta retrobar-me amb els que acabo de veure. El msn ens envolta tots dins un núvol, pel msn jo he arribat a tenir converses molt interessants.
    D'altra banda, prefereixo els ulls. A més el messenger és un niu de confusions absurdes i de comentaris ke no saps mai com agafar o prendre't, és una manipulació impresionant de les paraules per part de ki llegeix perke, realment, no pot fer una altra cosa.
    El messenger, però, cada cop es torna més atractiu. Nicks en el ke pots mostrar-te una mica més, ara també sub-nicks perkè puguis esplaiar-te, fotografies ke ajudin a mostrar una faceta de tu ke, ki sap, potser amagues quan estas en contacte amb la gent.
    Sigui com sigui, una relació ke comença en el messenger és molt difícil de continuar cara a cara. Ho dic per experiència. Vaig conèixer un noi pel msn -sabia ki era de vista, però personalment el vaig descobrir per internet- i després quan ens veiem entre classes la cosa es tornava molt tensa, quan potser la nit abans haviem estat xerrant fins les tantes.
    Declaracions d'amor per msn? Millor per carta... no? Tot i ke és un gest força poètic, el trobo un gest inútil. L'endemà s'haurà de ratificar el sentiment mirant a la cara de la persona i acariciant-li la mà, per tant, millor afrontar la possibilitat del rebuig davant una mirada ke no pas davant un mur de plasma, no trobeu?

    By Anonymous Anònim, at 6:09 p. m.  

  • La comunicació no es pot discutir. De la mateixa manera que la parla oral no empobreix, sinó que enriqueix el llenguatge (permet l'evolució de les llengües), la comunicació escrita a través del messenger, innova i potencia. Cap tipus de comunicació pot infravolar-se... Els missatges a través d'aquest nou mitjà, s'adapten a unes característiques de format però no podem dir que la llengua estigui perdent prestigi o es deteriori. El messenger dóna l'opció d'omplir una necessitat de comunicar-se, obre un diàleg instantani a través de la comunicació escrit i estableix noves formes, una estructura de la llengua diferent, nous signes, noves paraules.

    By Anonymous Anònim, at 6:45 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home