>>>Comunicant...

dilluns, d’abril 25, 2005

Blogs, bon o mal periodisme?

L'última revolució d'Internet són els blogs. Petits espais, en què les persones comuniquen diferents coses: opinions, el seu dia a dia, notícies d'actualitat...
La dimensió que pot prendre el fenomen encara és difícil, és molt verd i molts internautes desconeixen de la seva existència. Les interpretacions que en podríem donar varien molt en funció del respecte que ens imposin.
La seva utilitat rau en la de molts, per poder-se desfogar i tenir el seu espai propi d'opinió com tenen uns pocs privilegiats en les pàgines del diari. Tots tenim opinió, tots tenim coses per explicar i les necessitem comunicar i aquests espais permeten fer-ho. Molts experts tenen la possibilitat de trobar-se amb el seu públic unes minories que no tenen lloc en els mitjans de masses.
Els blogs tenen molt poder? O no deixen de ser uns espais pels pocs que saben que existeixen aquestes portes? És una forma de llibertat d'expressió, ningú ho dubta, però la facilitat que hi ha fa que quedi dispers i només pocs blogs travessen la línia de ser coneguts per uns quants amics. No poden ser, doncs, una manera de perdre força de moviments socials?
Tot són preguntes sense resposta, doncs. Caldrà veure si deixar que tothom opini no és més que una manera de deixar escrit el què pensem. Com un diari personal o d'opinions, més o menys fonamentades, els bitàcores són encara un misteri.
P.D. Recomanació d'un blog: