>>>Comunicant...

dilluns, d’abril 11, 2005

Com una moto

Ahir es va iniciar una nova competició de motociclisme en les tres categories (125cc, 250 cc i Moto GP) al circuit de Jerez de la Frontera, que segons els experts és un dels millors del món en aquesta especialitat. Els pilots espanyols fan un bon paper en les diferents categories i arriben a ocupar posicions de pòdium.
El Mundial de Formula 1 que de moment està encapçalat per el pilot asturià Fernando Alonso de l'escuderia Renault. De moment sembla que Michael Schumaher amb el seu nou Ferrari no pot aconseguir grans marques. Pere Martínez de la Rosa, català, està fent també un bon paper en els entrenaments i va acabar cinquè en l'únic campionat que ha disputat, el de Bahrein.
Tot això, que sembla tenir poc a veure amb el món de la comunicació i té molt. Més enllà dels drets de retransmissió en propietat de TVE1 i Tele5 respectivament, aquest bon paper dels espanyols fa que les dues carreres aconsegueixin, quasi sense despentinar-se, unes audiències tremendes. No estan al nivell del futbol, l'esport rei, però no es pot negar que el món del motor atreu a un bon grapat d'espectadors.
Sense anar més enllà, les audiències que va tenir ahir TVE1 amb l'emissió de les carreres són:
  • 125 cc ----> 1.506.000 espectadors / 30,3% share.
  • 250 cc ----> 2.396.000 espectadors / 38,1% share.
  • Moto GP --> 3.703.000 espectadors / 38,0% share.

Aquesta audiència tan fora de l'habitual i una resta de jornada bastant bona va portar a TVE-1 a liderar la jornada i acabar amb un cap de setmana rodó, sent líder dissabte -retransmissió del casament Princep de Gales i Camila Parker Bowles- i el citat diumenge.