>>>Comunicant...

divendres, de febrer 04, 2005

Una altra guerra... televisiva

Els dimecres les dues cadenes privades que emeten en obert, Telecinco i Antena 3 tiren endavant una guerra molt dura (i molt cara). Treuen les seves millors armes per tal de fer-se amb el lideratge. Antena 3 ofereix en el seu prime time la sèrie "Aquí no hay quien viva" que va seguida després del programa "Buenafuente". Per la seva banda, Tele5 ofereix "Los Serrano" i al late-night, "Crónicas Marcianas".
Les dues sèries són els dos titans de les privades i intenten fer-se ombra. Mentre que la temporada passada qui s'alçava amb la victòria era la gent de Santa Justa, aquesta temporada s'han girat les tornes i la superpoblada escala de veïns guanya. De moment, al marcador ANHQV, 3 LS, 1.
Les dues sèries ofereixen resultats d'audiència que fan notar que compten amb el recolzament massiu del públic espanyol. Les dues han superat el llistó dels 8 millions d'espectadors (quedant a la vora del récord marcat en el seu moment per Médico de Familia).
A la nit, la batalla canvia de protagonistes. L'imperi marcià de Xavier Sardà que porta 7 anys en antena (la majoria dels quals amb un lideratge clar) però ara, un conegut de l'audiència catalana s'embarca amb el seu propi programa. L'aposta d'Antena 3 i El terrat ja ha guanyat els dos últims dimecres als de Mart, i es clar... l'emperador té por de perdre el tro. Amb conseqüència, la millor arma que se li acut, és ensenyar quatre escenes pornogràfiques dels anys 30 emplenar la taula de gent que parla de sexe... aquesta estratègia l'ha perjudicat més que beneficiat, almenys en aquesta última edició, on la distància dels dos eren de fins a 5 punts.
La guerra continua perquè de moment Tele5 no té intenció de moure Los Serrano dels dimecres i pel què fa a Crónicas... potser sí que és veritat allò de qui perd els orígens perd la identitat.