>>>Comunicant...

dimecres, de febrer 16, 2005

CON PRISA, I MAI MILLOR DIT

El grup Promotora de Informaciones, S.A, PRISA, sembla està a punt d'aconseguir que la seva cadena generalista, Canal +, pugui emetre en obert. Això és el què tothom sap i es diu en xiuxiueig cada cop que es parla del tema.
Les males veus i no tan dolentes diuen que és un favor que Zapatero deu a Polanco, president de l'entitat, per haver-lo portat a la Moncloa el 14 de març, després del suport que va rebre aquells dies de la SER, entre d'altres mitjans controlats per la societat acusant clarament de manipulació al govern del PP.
Aquest és un rumor que fa temps que se sent i que de mica en mica es va esvaint. Ja fa temps, la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega va deixar anar un globus sonda dient que es podrien donar noves llicències. Només hi ha tres opcions perquè això sigui així: privatitzar un canal de TVE, donar la llicència per la cadena Quiero, o deixar que Canal + emeti en obert. Tot fa indicar que la tercera opció serà la definitiva, a relativament pocs anys de l'apagada analògica al nostre país.
Els populars i les altres cadenes privades, ja s'han mostrat contràries. Els primers perquè PRISA ha mostrat tenir una tendència socialista i això es tradueix en un perill electoral, algú que pot informar en contra del què ells volen i la gent hi pot accedir apretant un simple botó del comandament. Els altres dos, es preocupen perquè suposa haver de repartir el pastís amb un altre comensal que no és gaire benvingut. Menys diners, menys quota de pantalla... evidentment la idea no satisfà ni a Telecinco ni a Antena 3.
De mentre, cada cop que es pregunta a Zapatero diu que el què es vol és oferir més pluralitat informativa. Ai... visca els eufemismes, però crec que per aquí el talante no cola...