>>>Comunicant...

dijous, de maig 05, 2005

Salvar a l'espanyol Paco

El diari gratuït Què! (amb unes accions majoritàriament de Recoletos i un 30% de Godó) ha posat en marxa des de fa més de tres setmanes una campanaya per tal de salvar a un espanyol condemnat a mort a les Filipines. La història diu que la condemna a aquesta persona és totalment injusta i ja ha recollit més de 100.00 firmes per salvar-lo, on s'hi inclouen les de personatges famosos i de caps de la diplomàcia com el mateix Miguel Ángel Moratinos.
No vull dubtar de la bona voluntat del diari. Però em sona molt a una demosració del poder que té a la massa social el nou diari. Acabat de sortir al mercat (principis de gener del 2005), el diari està marcat per un sensacionalisme sobretot en els titulars de portada.
Redactors del Què!, confessen off the record, que no els agrada tan sensacionalisme. Caldrà veure quin és l'efecte que té el diari a la onada de l'EGM que es publiqui, la tirada de moment és de 220.000 exemplars a tota Espanya.
Més informació a: http://www.periodistadigital.com/periodismo/object.php?o=59351. On per cert, caldria dir al redactor Òscar Gutiérrez que el president del Congrés Espanyol es diu Manuel Marín i no Fernando.

Paco Posted by Hello

1 Comments:

  • Personalment opino que tant se val que els del Què! potenciin aquesta iniciativa només pel fet de demostrar cert poder mediàtic i popular. La iniciativa és bona i defensa una causa justa. És com La Marató de TV3: molta gent pensa que està bé, molta gent ho troba un gest hermosíssim, però... en el fons... no és també una estratègia per guanyar adeptes, seguidors o reputació? i...sincerament... què més dóna? Lícita o no, la iniciativa és útil.

    By Anonymous Anònim, at 10:54 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home