>>>Comunicant...

dimecres, de maig 11, 2005

Els confidencials

Els confidencials són uns diaris on-line que informen sobre certes notícies i que segons Antonio José Chincetu: "Els confidencials a Internet volen arribar al màxim de públic possible i es fonamenten amb rumors, més o menys fiables que els mitjans tradicionals no poden donar fins que s'hagin contrastat".
Tot i que hagin estat estudiats i sotmesos a classificació, es barregen i costa classificar-los. En el què coincideixen és en dir que reprodueixen a petita escala el model de gestió de l'empresa periodística.
Segons informa Infoamerica.com, els confidencials digitals van rebre "amenaces" del El Pais i El Mundo perquè no continuessin fent el repàs diari a la premsa. La crítica als blogs, també segons els rumors, la va fer Pedro J. Ramírez en una editorial, "per no perdre la cursa d'Internet.
Més enllà de què els hi sembla a la premsa de pagament, els confidencials serveixen per dir, en veu baixa, certes notícies que no es posen a dalt de tot. Internet no és tan tirànic com d'altres, és incontrolable i tothom pot entrar. No cal gens de capital per opinar (parlant d'això, cal veure els blogs com aquest). La llibertat d'expressió es coneix amb els blogs. La veritat està als blogs? Potser sí, però molts d'ells estan afincats a la dreta política i per tant, no deixen de reflectir l'interès d'aquesta ideologia. Com diu Mercè Rodoreda: "La veritat és un mirall que s'ha trencat i tots en tenim un bocí". Conèixer tota la veritat... una utopia.
Per a més informació: http://www.infoamerica.org/confidenciales/confidenciales.htm

1 Comments:

  • Intenet sembla ser el campi qui pugui o el que s'anomena popularment can pixa. La veritat es tan veritat aqui com a fora, a la premsa com als blogs. POtser a internet tot smebla més directa,més sincer o amb menys formalismes com la corroboració d'un rumor. Pero no oblidem que rera les pantalles dels ordinadors també hi ha algú que escriu com ho podria fer en una redaccio i que aixo ja suposa un temps de pausa, de pensament abans de deixar anar le spaarules. Per tant, considero que es una innovació aixo dels confidencials però perosnalment no ho veig fiable, no ja per el ressó de les dretes o de les esquerres (tot arribara) sino pel fet informatiu en sí. Els rumors sempre seran rumors i no guanyen credibilitat penjats en una web.

    POtser simplement es una manera de mostrar superioritat amb els mitjans tradicionals o una manera de dir: vigileu, que tots podeu sortir a internet. Mai se sap.

    By Blogger Elle, at 11:56 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home